QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

03 mars 2013

Litt av hvert

Bet precis av ett hörn av en kindtand (jeksel på norsk), tacksåmycket.
Jag saknar vårt badkar.
I övrigt har jag rensat, lite här, lite där.
Och så har vi fint väder.

10 kommentarer:

 1. Mycket på en gång. Det där med hörntanden lät inte så bra, jag gjorde det en gång när jag åt rostat bröd med smält smör och marmelad. Jag undrar fortfarande hur tanden kunde gå av vid en så slafsig maträtt. Trodde mer att det hände vid hårt tuggmotstånd typ Dajm. Vad bet du på för spännande?

  SvaraRadera
 2. Tänder är j-vligt trista när de krånglar och när de inte krånglar tänker man inte ens på att man har dem...

  SvaraRadera
 3. Bita av hörn av tänder är överskattat. Det är inte så himla kul som det låter, det vet jag av erfarenhet. Hos mig kraschar lagningar hela tiden. Det gör ont i både mun och plånbok.

  Jag saknar också badkar, fast det är femton år sen jag hade ett. Eller tio år kanske. Nå, det hade varit skönt att sjunka ner i ett hett bad när man är frusen som jag är precis just nu!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Har bitt av del av tand flera gånger. Den seneste gick det så illa att tanden inte gick att rædda. Ett implantat kostar 15000 kr!!!
  Men jag ær glad ændå, dærfør att den tanden gømde på en dold kronisk periodontit, alltså en tandrotsinflammation. Tandroten var død och bakterierna hade vandrat upp i tandbenet.
  Tandlækaren var inte førvånad øver att jag har ME/kronisk trøtthetssyndrom.

  SvaraRadera
 5. Ja, nu kommer det, tänderna rasar ur och......nej, då, det går ju att laga, tack och lov. Vilket "svårt" ord det var på norska, det går ju inte att härleda nånstans!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Hoppas att det har löst sig!

  Jag tappade min ena krona i torsdag eftermiddag. På fredag förmiddag hade jag en tid, och kronan på plats igen. Ett garantiarbete, så det blev inte dyrt heller (tack o lov!).

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken förbaskad otur! Avbitna tänder suger verkligen :-(

  SvaraRadera
 8. men alltså. tänderna kan väl bara ta och hålla. tänk vad bra det skulle va!

  SvaraRadera

Ja, och...?