QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

14 april 2011

Min blogg heter som den gör för att jag ju faktiskt är skånska och bor i Oslo
(provinsen, om man ska vara petig).

Varför heter din blogg det den gör?

49 kommentarer:

 1. Pillargontanten, för att jag pillar med just pillargoner och är en tant (nästan)

  SvaraRadera
 2. It's a wonderful life, det namnet valde jag för att peppa mig själv att se allt som faktiskt är bra i livet. När jag skriver försöker jag fokusera på allt positivt som händer runt mig, det negativa har ju en förmåga att bita sig fast ändå. Fast jag ser när jag läser gamla inlägg att ibland misslyckas jag... ;-)

  Lite terapivarning på bloggen kanske...

  SvaraRadera
 3. Jag hette Sus Klurar förr, nu heter jag bara Sus. Men klurar gör jag fortfarande...

  SvaraRadera
 4. Jaha du, jag bor ju i Snäckskalsdalen, ju!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag var mycket ofrivillig...utstod åratal av tjat från en mentor på universitetet, innan jag gav med mig och började blogga.

  SvaraRadera
 6. Born under Saturn - ville egentligen ha "född i solen" eller "månbarn" men kom på att det är alldeles för "svensson". Och det är ju inte jag! Jag ÄR helt enkelt Born under Saturn :) Kram

  SvaraRadera
 7. Ja nåt' måste den ju heta. De första namn jag kom på var redan upptagna och jag älskar ju Irland så Shamrock fick det bli

  SvaraRadera
 8. Jag bor i en liten håla som heter Knåda med en norrman, och som du ju vet så stavar man sen gammalt Å med två A på norska, så det blev KNAADA.

  Men mest för att jag tycker det ser snyggt ut :)

  SvaraRadera
 9. Ja min är ju ganska tråkig, haha
  Annas vardag liksom, den säger ju allt :)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Allt mellan allt och ingenting
  Följ en snurrig mammas värld

  Allt mellan allt och ingenting skapade jag för många årsen via en sida på msn. Började skriva för att jag gillade. Men sen när dottern kom och jag bytt ett par bloggsidor tills jag har den jag har nu. Då kom "följ en snurrig mammas värld" jag tror att jag skrev den här titelen för att jag just skriver allt mellan allt och ingenting. Bara massa tankar och inget mer. Kul ide med att fråga sina in tittare! Har en skön torsdag!

  SvaraRadera
 11. Jag är mamma och det har jag blivit på ren vilja, Mamma Vilja!

  SvaraRadera
 12. Ja, du Ezter har jag haft som cyber-namn i många år, i form av en e-post adress. Vrå kom av en låt jag hade i huvudet "Min ensamma vrå" men det blev ju lite långt, så Ezters vrå fick det bli :)

  SvaraRadera
 13. Ja du, kanske för att jag ser ut som Venus från Villendorf!?

  SvaraRadera
 14. Puslespillbrikker, heter min hverdagsblogg. Fordi vår hektiske hverdag består av mange brikker som skal passe sammen i puslespillet :o)

  SvaraRadera
 15. Forresten, Nå har jeg endelig svart på utfordringen fra deg :o)

  SvaraRadera
 16. fniss ja min heter gladmymlan för jag hade det som användarnamn på allt när "internet" startade:)
  ( för den delen döpt efter en redigt tjurig häst i ridhuset som jag red när jag var tolv typ:)

  ha en lövely dag!

  SvaraRadera
 17. För att jag har skapat mig en plats där det känns bra "att bara vara"... :)

  SvaraRadera
 18. Fordi jeg er en ekte bondekone.
  ..som bekjenner. Og sånt.
  :)

  SvaraRadera
 19. Jag kallas för Ankan så Ankboet var ju passande,mitt egn lilla krypin med bara mina ord & tankar att dela med er..
  Kul fråga tycker jag.
  Kramen

  SvaraRadera
 20. Det regnade så mycket den där hösten när jag började skriva. På nätterna låg jag vaken och lyssnade till smattret mot takfönstret ovanför min säng.
  Så blev det som det blev :)

  Roligt att läsa om alla namn här ovanför nu! Kram

  SvaraRadera
 21. "Maldes - vad vore livet utan tonåringar".
  Maldes är mitt "namn", och resten är ett försök att verkligen komma ihåg vad som är kul med tonåringar. Deras mindre kul sidor försöker jag förtränga. Lyckas inte alltid.

  Tror att Tonåringar är som de är bland annat för att det ska vara lättare att låta dem flytta när de ska göra det sedan ;-)

  SvaraRadera
 22. Vimsiga mamman... Ja, det liksom är bara JAG, vimsig som attans. Dock skriver jag inte så mycket om mina vimsigheter för dom glömmer jag hela tiden. Frågar man mitt barn om hur hennes mamma är så svarar hon "vimsig"! Måste passa helt enkelt!

  SvaraRadera
 23. Trollmortull fordi jeg er en trollmor, altså en mor til troll..... og tull fordi jeg ikke ante hva jeg skulle skrive OM da jeg opprettet bloggen, men jeg tenkte "det blir vel sikkert bare tull".... så da ble det trollmortull :)

  SvaraRadera
 24. Pennelinas Ordbruk för att jag är en kvinna som hanterar en penna på en gård där både ord och jord brukas - och där både djur och kultur frodas ;-)

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 25. Jag är singel och mamma, och har tonåringarna varannanvecka. (numera två veckor i taget, istället) Så himla logisk är jag!

  SvaraRadera
 26. Hmmm.. Ja bar fråga du... Jo för att jag älskar äppelblommor, de är ju sååå vackra!!
  Kram K

  SvaraRadera
 27. Fordi jeg ikke ville have et tuttenuttet navn og fordi jeg efter at have gået og sunget en gammel Smashing Pumpkins sang hvori ordene bang bang (you're dead) indgår, tænkte at det skulle være det.

  Desværre fandt jeg efter 14 dage ud af at der faktisk er et dansk tøjmærke der hedder Bang Bang Copenhagen og jeg overvejede at ændre mit, men jeg kunne ikke finde på andet og tænkte at det nok gik alligevel..

  SvaraRadera
 28. Första bloggen heter "Queen of Spadina", vilket är en lek med namnet på området jag bor i - Queen & Spadina (korsningen Queen Street och Spadina Avenue). Spadina Ave är dessutom synonymt med Chinatown vilket innebär att jag är Drottningen av Chinatown om man vill dra det lite längre.

  Den andra bloggen (gravidbloggen) heter "I Puddingklubben", vilket är en översättning av det engelska uttrycket "In the pudding club" som syftar på att man är gravid.

  SvaraRadera
 29. För att det var en så'n skräckupplevelse att inse att jag var tjockast på mitten och att det var medelåldern som gjorde det med mig, att det behövde en helt egen blogg och rubrik. *haha*

  Det är och var för att sätta press på mig själv, få insikt och peppa mig. Jag vill VERKLIGEN inte vara tjockast på mitten. Å andra sidan har jag rätt roligt åt det emellanåt. *L*

  SvaraRadera
 30. Jag lever ibland i ett kaos och oftast är det ett underbart kaos och då bidde det Paradiset Kaos

  SvaraRadera
 31. Egentligen heter jag ju Monica, men det gör ju så många andra också så det fick bli Dream Meadows från min hunds kennel och Peatreek som är min hund Atlas namn i stamtavlan, alltså Dream Meadows Peatreek. Så krånglig är jag...

  SvaraRadera
 32. jadu när jag skulle anmäla mig på någon sajt för hur länge sedan som helst, har glömt bort vilken, ville jag heta mimmi, men namnet var upptaget redan och istället kom det upp andra förslag, där var just mimmione, och jag förälskade mig i namnet och sedan dess heter jag det på nätet, även om jag i min vardag heter Ing-Marie

  SvaraRadera
 33. ... jag kom i hastigheten inte på något bättre än just Solängen, som är namnet på huset vi bor i. Typiskt dålig fantasi, låter som ett äldreboende, vilket det ju också så smått börjar bli :)

  Ha en koselig helg hos sonen.

  SvaraRadera
 34. Ja du, mitt flicknamn börjar på Wi sen heter jag ju Lena Voila!! Wilena!  Kram

  SvaraRadera
 35. Barbro är mitt riktiga namn och Binda syftar på mitt yrke. Inte på mens :-)

  SvaraRadera
 36. Jag vill härifrån och komma vidare!
  Himla bra fråga! Kanske snor den för att få veta hur mina andra bloggisar tänkt :)
  Kramar

  SvaraRadera
 37. För att jag heter Tina inom familjen (heter nåt helt annat ute i "världen") och jag bor i ett hus som mest liknar en "stuga"...

  SvaraRadera
 38. Jag bor på området Gideonsberg....och i folkmun här heter det Giddehills. Så var det med det!! :)

  SvaraRadera
 39. På jobbet är min lösen madlar baserat på för+efternamn o bara vara...det är exakt vad mitt liv går ut på, simple as that.

  SvaraRadera
 40. För att jag är en dam och bor i den lilla orten Hov:D

  SvaraRadera
 41. Jeg ville ha et navn som hørtes sånn skikkelig og prektig ut, litt gammeldags. Da ble det Fru Storlien, som også er mitt navn i den virkelige verden. Fru fordi jeg er gift, men etternavnet har jeg hatt hele livet. Ingen grunn til å bytte på grunn av en mann.

  SvaraRadera
 42. Moster önskade jag att jag kunde bli(ensambarn) Malla(heter något annat irl) för mig står namnet för en cool person med skinn på näsan och gott hjärta, och så gillar jag det...

  Och sen handlar bloggen om händelser i livet, Livetrunt....

  Kärlek......

  SvaraRadera
 43. För att kunna blogga helt inkognito. Inser nu att man kan känna igen mig ändå, om man känner mig!

  SvaraRadera
 44. Og bloggen min heter det jeg blogger om. Det nære, og kjære.

  SvaraRadera
 45. Ingen aning, som vanligt...

  SvaraRadera
 46. För att jag älskar kaffe !! :)

  SvaraRadera
 47. Min blogg hette egentligen "i den rosa himlen där jag bor" och jag saknar det namnet lite, men tog bort det tillfälligt eftersom det fanns en härmapa online, i samma stad dessutom. Monstermalla kommer från ja jag vet inte, Malla är ju från namnet, Malin och lite av ett monster är jag ju.Fast Bitterfitta skulle fan passa mig bättre.

  SvaraRadera
 48. min blogg heter ett dussin pannor för att det var just ett dussin (12) pannor (kilo) som skulle tränas bort, några kilo kvar nu bara!

  SvaraRadera

Ja, och...?