QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

19 augusti 2009

Lillhjärnan

Sonen är igång och läser på nya utbildningen. Bl a måste det läsas om hjärnan; både anatomi och fysiologi. Han skickar kryptiska frågor på sms; och sånt kan man ju inte svara på med ett par ord. Så han ringer. Och frågar. Och svänger sej med latinen så det visslar om det. Mor har fullt sjå i världen på att försöka hänga med och förklara; och slår som en galning i gamla studieböcker från förra århundradet ;-/
Vi avhandlar detta med balansen och lillhjärnan, för det hänger ihop.

Det får mej att tänka på att jag en gång var hos en specialist i fysikalisk medicin. Där blev jag ombedd att blunda och försöka stå på ett ben. Det gick ju faen inte! (prova själv! grattis om du kan!) Jag försökte och försökte och försökte, men jag kantrade som en säl i havsnöd.
Till slut sa specialisten: "det GÅR inte! Du klarar det inte! Men det gör inget; du har bara lite dålig kontakt med din lillhjärna!"
Ska man då oroas eller inte? Inte vet jag.

Men behovet så långt av att stå-på-ett-ben-o-blunda har inte varit överdrivet stort överhuvudtaget, måste jag säja. Faktiskt.

5 kommentarer:

 1. Men nu var jag ju tvungen att testa, och jag kunde... Lite svajigt var det men stod gjorde jag.

  Hoppas studierna för sonen går bra.

  Markattan

  SvaraRadera
 2. Jeg har ikke testet det....ennå.'Jeg sitter ved PC-n med terriern på fanget. Den koser seg også :-)
  Klem
  M

  SvaraRadera
 3. Jag KAN stå på ett ben och blunda, hör och häpna. Men det beror antagligen på att jag bara använder lillhjärnan. Den större är bara full av dumheter. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag kan också. Fast inte mår jag bättre av det haha....

  SvaraRadera

Ja, och...?