QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

18 augusti 2009

Gröterier

Sonen ringde i lördags och skrattade så han inte fick ur sej vad som var så kul :-) Jag är mycket lättskrattad, speciellt när han sätter igång. Vad jag garvade så väldans åt visste jag ju alltså inte.

Men så småningom fick han fortalt att han hade gjort en ny erfarenhet i kökslivet; man måste gå ut med soporna med jämna mellanrum, inte lagra dom i över en vecka(!) Detta var en så gräslig upplevelse, att han riktigt rös emellanåt när han berättade. Han misstänkte starkt den brända gröten från förra veckan. Ja, huvva!

På tal om gröt; det får mej att tänka på ett par goda vänner som skulle flytta. Här i Norge är det inte så att kyl/frys och spis och sånt (sk hvitevarer) hör till varje lägenhet. Nä, det flyttar man med sej, var och en äger sin/sitt. Så när goda vännerna flyttade spisen var den attans heavy. Myyycket tyngre än förväntat. Jaja, man bar och stånkade, och sen tänkte man inte mer på det.
Men några veckor senare invaderades dom av blomsterflugor, (dom där små, ni vet) och dom kunde spåras till ugnen i spisen. Där hittade dom en stooor gryta med kvarglömd gröt, så där var det ju kalas förståss. Och undra på att spisen var tung!

10 kommentarer:

 1. Urk! Jag skrattar också helt fantastiskt när mina ungar går igång. Det kanske är så att de är lite inlärda på mammas humor.

  SvaraRadera
 2. jag älskar både bananflugor o gröt jag!

  SvaraRadera
 3. BU: Intressant kombination, det där.

  SvaraRadera
 4. Påminner om när vi glömde en banan i en väska... Suck!

  SvaraRadera
 5. hahaha usj för flgot banan flugor suger!!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt! Grøt faktiskt!

  SvaraRadera
 7. Hej Aggie! Så kul att du kom inom! Jag sticker inom dej imorgon!

  SvaraRadera

Ja, och...?