QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

23 augusti 2009

Flickorna och Mr Jansson

Den där förbannade Mr Jansson visade sig vara en vrien jäkel. Först fick han 45 min i ugnen, värdinnan hojtar glatt om mat, gästerna sätter skeden i herr Jansson och det k.r.a.s.a.r. Det ska det väl for fanden inte göra?? Bäbbla herr Jansson! In med herr Jansson i ugnen igen, 15 minuter till. Vi äter knäcke med prästost, dricker öl och nubbe. Mr Jansson på bordet igen. I helskotta heller, motsträviga gubbfan. Ett rejält vrid på värmen, 15 min till. Mera ölen och priten och knäcke. Nu j-vlar i min talja, tänker vi, och går lös på gubbhelbetet. Han ger tuggmotstånd. Efter 1 1/4 timme i ugnen! En halvtimme längre än i receptet.

Skit.

Men knäcket har gjort sitt (för det var ju inte priten väl?) och vi tuggar Mr Jansson, som fortfarande är lite spänstig. Jag suckar, en köksfadäs igen. Men neeeejdå, säjer flickorna; alla är eniga om att det är potatisens fel. Jag har snälla vänner.
Den köpta sorbeten till efterrätt hjälper lite (ganska mycket faktiskt) och kaffe med likör o små mandelrutor med hallonsylt rättar upp det hela.
Dom hembakade mandelrutorna lyckades jag ju med i allafall.

17 kommentarer:

  1. klart det var potatisens fel. det hör ju vem som helst. :)

    SvaraRadera
  2. Receptet stämmer inte....
    Nog samma människa som ritat beskrivningarna till IKEA.

    SvaraRadera
  3. man kan inte laga maträtter med herr namn fattar du väl att det går snett då!!! men en hemlighet: JAG ärade osloskånska, heter Jansson i efternamn, och hade du gjort den som en Fröken jansson-pudding hade den smakat kanon:-))))
    karlar har int i kök o göra.

    SvaraRadera
  4. Saker som växer under jord går inte att lita på. Jag kokade kålrötter, till rotmos, en hel jävla DAG utan att det blev det minsta mjukt. Stenhårda bitar som halkade runt i purépressen bara. Underjordiska grejor är opålitliga!

    SvaraRadera
  5. Det är ju uppenbart att jag är en kanonkock med taskiga råvaror!

    SvaraRadera
  6. Man ska passa sig jävligt noga för taskiga råvaror annars kan man framstå som en kass kock. Tur att dina gäster insåg vad det var frågan om i det här fallet.

    Markattan, som alltid är en dålig kock

    SvaraRadera
  7. Sköljde du möjligen potatiseländet efter strimlandet? Då blir det bara krispigt (min mor gjorde det tre år i rad när hon skulle göra julJansson).

    SvaraRadera
  8. Det är helt OTROLIGT vad gäster inser med lite priten innanför västen! (BH:n?)

    SvaraRadera
  9. TL: Nä. Och ingen av hjälparna kom med nåt hänryckt råd om det iheller.

    SvaraRadera
  10. absolut potatisens fel, den borde ha fattat att den skulle bli mjuk bra mycket tidigare!

    SvaraRadera
  11. Ha ha det var en besvärlig en. Jag hade inte gjort mig besvär utan hållit mig till knäckebrödet.

    Inte min favoritmat direkt...

    "maratonkommentarer" gillas så kom gärna tillbaka :) och visst har du rätt i att vissa har ett gäng och bryr sig inte så mkt om andra, men då får man acceptera det och läsa och kommentera någonstans där man känner sig välkommen! God natt!

    SvaraRadera
  12. Nu viker sej denne, swiita drimms till er alla!

    SvaraRadera
  13. Vilken Tjurig Jansson :O)
    Tack för ditt besök hos pillargontanten, förresten, det var kul att se ett nytt namn :O)
    Här fanns mycket kul att läsa,så jag favvomärker din sida ;)
    Ha det gött!

    SvaraRadera
  14. Jansons lyckas jag aldrig med men det är väl klart att det är fel på potatisen om det inte är ugnen.

    SvaraRadera
  15. Hahaah, nä nu ska jag inte skratta förmätet. Det där har jag också råkat ut för, så jag översänder mina varmaste sympatier.

    SvaraRadera
  16. Jansson kan man aldrig lita på! Den saken är säker ;-)har hänt mig med så numera tar min mamma hand om honom!

    SvaraRadera

Ja, och...?