QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

18 juli 2009

Semester del 1; Stockholm

...var ju först på semesterprogrammet; dit åkte ju som bekant Sonen och denne. Trevligt att åka en annan väg i Sverige för en gångs skull. I Stockholm har vi lite släkt; bl a världens häftigaste ÄlsklingsFaster på 89 bast. Hos henne kinesade vi i fyra nätter, innan vi alla tre styrde kosan mot Skåne.

ÄlsklingsFaster tågluffar normalt runt till spridda släktningar här och där, men i år åkte hon alltså bil med oss. Hon har en svart kattmadam som är en synnerligen kontaktkräsen pensionärskatt och som faen inte skulle klappas av en halvgammal pseudonorsk skånska. För att inte tala om vad denna hemska besökskärring hade med sej: en ungdom med Y-kromosom!! Oh, ve och fasa, så genomjävligt! Hon tjurade bakom draperiet, under bordet, under soffan. Och denne söte Y-kromosom som bara ville klappa! Nä, fisefin katt är man!

Sonen satte dock nytt hopp till Mors kusins kattherre. En enligt damerna mycket gullvänlig kisse. Icke. Icke faen. Han luktade en gång på Sonen, och flög baklänges som en vrålgrillad sork, rätt in i väggen, halvvägs upp på densamma, för att därefter tvärvända in under sängens relativt trygga och säkra mörker. Damerna bara gapade av förvåning, och Sonen hängde med huvet. Taskigt.

I övrigt traskade jag i hasorna på Sonen in och ut av hemska ungdomsaffärer med dunkadunkamusik som fick allt inombords att vränga sej helt galet. Unga söta personalen frågade (antar jag, för jag kunde då faen inte höra det) om jag behövde hjälp med nåt. "Nädå, jag är bara med," sa jag. Helvittans arbetsmiljö dom har, arma unga människor.
Sonen shoppade loss riktigt rejält, (Morsarvet?) jag köpte en döskalle i glas från Kosta Boda och sketanes snygga knappar på NK för 600 pix.

Förresten; jag kunde klappa kattskrället efter nån dag, men Y-kromosomen fick allra nådigast stryka Fina Fru Katt på ryggen ett par gånger, sen retirerade hon med onda ögat fett plantat på Sonen. Dumme, dumme kattedama.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ja, och...?