QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

23 juli 2009

Lägenheten

Det var inte många lägenheter vi hann att se på; och det vi såg på var ganska sorgligt. (han hade haft det bättre i en bur på djurskyddsföreningen; vad tror folk dom kan hyra ut??!) Sonen hade ju sett sej ut en lägenhet, och var vansinnigt nervös inför visningen, (på sätt och vis skulle ju han visa upp sej själv också) och Shell-stationens toa blir nog aldrig sej lik igen...

Nåväl, vi åkte dit och det visade sej att "dama" var en bedårande böna, bara lite äldre än Sonen, och som redan studerade psykologi. Jag hade aldrig klarat att spänna onda ögat och huggtanden i denna gulliga tjej oavsett, det insåg jag. Lägenheten var en fin liten pärla på 29 kvm, och Sonens intryck från internet förstärktes ännu mera. Dom pratade bra ihop, tyckte jag (närmare en timme!).
Till slut sa hon att hon skulle diskutera lite med sin pappa; och Sonen bad om ett sms oavsett vad dom bestämde. Det skulle han få sa hon, och sen åkte vi iväg.

Och nu kommer det underbara: vi hann inte mer än 500 m nerför gatan innan hon ringde och sa att han fick den! Jag vrålade av lycka som en skadeskjuten grävling; och Sonen satt bara och stammade "tack" om och omigen. Vi måste ha verkat galna. Dagen efter sa hon att hon tyckte bara det var kul.

På ett och ett halvt dygn hade hon haft drygt 80 intresserade på telefon, då räknade hon inte med alla sms och e-mail. Tänk att han dankade ut så många!
Sonen frågade vad det var som var utslagsgivande; och det var det att han satte sej i bilen och körde 55 mil bara för detta. "Då är man seriös, och vet vad man vill" sa hon.

Det visste ju jag; hon kunde ju bara frågat mej, men vem lyssnar på gamla morsor? ;-)

5 kommentarer:

 1. Jösses va bra, alltid svårt med bostad vid universitet, se bara på Lund
  Grattis till sonen

  SvaraRadera
 2. Vad kul du skriver! Sonen har en väldans tur som har en sån go morsa som du då! Grattis, grattis!

  SvaraRadera
 3. Men så är det! Man kastar sig inte in i bilen på studs, släpar med sig sin mamma om man inte är intresserad! Grattis än en gång!

  För övrigt tror en del människor att det går att hyra ut vad som helst. Förmodligen är det också så i terminens början...

  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 4. Ibland ska man ha lite tur också men visst är det seriöst att köra 55 mil för att försöka få en lägenhet så att man får göra det man vill! Grattis!

  SvaraRadera

Ja, och...?