QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

28 maj 2009

Danskebåten

Nu sitter jag på båten till Köpenhamn; på väg ner till föräldrarna i Skåne för ett besök i pingst.
Eftersom jag sitter precis vid ingången till tax-free har jag gratis underhållning; pensionärerna har tagit uppställning med näsorna tryckta in i glasdörrarna, klara för eventuella kap och ickekap.
Väl inne måste allt pillas på och dras i, speciellt om nån annan visar intresse för detsamma. Stringtrosorna (ja, jävligt aktuellt liksom!) måste vändas och vridas på: "kan dom kopplas ihop och användas som kaffefilter kanske?" Sen kör vi satan med vagnarna, halvvägs upp i knävecket på den som inte har vett att flytta sej när nämnda maffia intar affärens autostrada. Parfymer måste också testas; alla 145 som finns! Härlig blandning,men i slutändan är det alldeles HUTLÖST för dyrt! Och lämnar oss andra att vackla efter i dimman.
Vidare klämmer vi på allt godis som finns och klongar samtliga flaskor utav bara faen, medan smugglarplanerna för alkoholen och cigaretterna finslipas. Taskig årstid just nu, för gummistövlar verkar en aning mysko i tullen; hur bra det än är att ha fläskfilén i.

Alla barnen har också snart handlat färdigt, tiggt hemska mysdjur av motvilliga föräldrar och laddat upp med vansinniga mängder godis, som dom sen far runt som galna bävrar på; totalt sockerchockade. Runda efter runda mellan bord, barnvagnar och onyktra personer. Sen kommer galengråten som ett brev på posten.

Medan jag har skrivit detta oerhört positiva inlägg om mina medresenärer, har dessa hittat utgången, bärande alla kassar med armar som babianer. Klonk, prassel och stön.

NU börjar det bli läge för mej att ta en tur in.

7 kommentarer:

 1. Fläskfilé i gummistövel skyddar mot svininfluensa.

  SvaraRadera
 2. mohaha galengråten är faen så jobbig...
  en klockren beskrivning.
  tack.

  SvaraRadera
 3. Klockrent,,,bättre att vänta på att den värsta anstormning med pensionärer dragit förbi,,ha en trevlig helg...

  SvaraRadera
 4. Man kan uppleva mycket intressant när man är ute på tur...
  Välkommen till Skåne och trevlig resa! Fint väder i helgen i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Härlig beskrivning! Och sann. Pensionärer är bara värsta marodörerna som finns. Inte alla men många.

  Tackar för ditt inlägg, orsakade flin hos mig
  ;)

  SvaraRadera
 6. Oj, e det så det är, sist ja på resa så va ja liten å ja tillhöred nog kategorin såbarna. Ja tiggde mjukdjur, godis å allt annat som va intressant, spela som en idiot på en armade banditerna fast man inte fick... Men ja hade kul, sprang runt med min lillasyster på ca 1 år å alla trode det va min dotter. Ja jösses, va vild man va...

  SvaraRadera

Ja, och...?