QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

03 maj 2009

Bostadsrättsföreningen

...har bestämt att våra hus ska målas. Förr har det varit var och ens ansvar, men det funkar inte när några tar det med en klackspark typ: "tvätta huset på förmiddagen, måla på eftermiddagen". Det går inte bra, och man får röta, mögel och jävelskap i baknacken. Då blir det byta plankor och denslags. Om man nu överhuvudtaget brydde sej då. Nej nu ska det göras proffesionellt.

I vissa stycken är Maken en sjujädrans petimeter, och sånt här ska göras ordentligt. Det gör han. Men nu får han inte lov, för nu ska Målarhelvetefaensfirman göra det. Och denna Målarhelvetesfaensfirman har ingen brådska, inte alls. Det sitter importerad arbetskraft och kluttar på lite färg sådär innimellan när andan faller på. Till musik. Och lunchrast måste man ju ha. Och så måste man ha rökpaus. Inget våldsamt tempo om man säjer. Efter vad jag begriper är dom inne på tredje året här i föreningen.

Vi fick en lapp i posten: "I vecka 18 kommer målarna och sätter upp ställningar utanför husen, allt måste vara nerplockat och alla ventiler stängda". Jaha. Ställningarna står där. Runt 3/4 av huset. Altandörren bak är blockerad, likaså boddörren där grillen står. Längs sidan på huset står ställningen. Om jag vill gå bak i min trädgård måste jag gå i grannens först; för att så ta sats och kasta mej neråt genom häcken. Det kan väl gå, jag har frågat snällt. Men tillbaka då; kasta sej genom häcken uppåt? Nej, tror inte det.
Inte har dom börjat tvätta huset iheller.

Jamen, va faen??! Två (genomsnittet per hus) ljuvliga sommarmånader utan trädgården bak för en säl som jag i bikini??! Eller ännu värre: bikinisäl hos grannen??! Och ingen grill?! NEJ!! Jag har huggtanden ute i beredskap, och Maken har plockat fram hjälm och skyddsväst för den händelse att han är i närheten när Frun tar grepp.

Vårt hus kommer att vara färdigt fortast i hela gatan, trust me.

6 kommentarer:

 1. for the love of god....jävla nissar. ja fram med den stora huggtanden och det onda ögat så har du ditt hus målat om en dag eller två!!! kram kram

  SvaraRadera
 2. onda ögat? och Maken köper vernebriller (skyddsglasögon) imorgon.

  SvaraRadera
 3. Där jag bodde förut skulle huset målas om av målarfirma. Dom kom, målade 4 kvm - detta var ett STORT hus - och kom inte tillbaka förrän nästa sommar. Då målade dom å andra sidan igen alla fönster, bl a hade en konstant bakfull medborgare i vårt östligaste grannland varit den mest aktive(vilket i o f s inte sa så mycket) och målat mest.

  SvaraRadera
 4. Go go go. Jag hejar på dig!

  SvaraRadera
 5. Ojoj, det där känner man igen så skriker om det. När mamma byggde altanen å brädfodrade hust tog det två år, å ja det inte svenska åerson som jobba. Det va ett helvete att bo där kan ja medela!

  SvaraRadera
 6. Hantverkare.
  Ett ord.
  Det räcker.
  Hantverkare.
  Mycket snack och lite verkstad! *morrar*
  Vi väntar på takläggarna som ska sätta upp stuprören/hängrännorna, kanske dom kommer i sommar, eller nästa. Två år sen taket las..
  Hantverkare!
  ;)

  SvaraRadera

Ja, och...?