QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

18 april 2009

Uppsats om duschmössor.


Duschmössor är en synnerligen underskattad resurs i kökslivet. Dom är helt oöverträffade när man ska jäsa en bröd-eller vetedeg. Dom håller kvar fuktigheten i degen, och man slipper små hårda knolliga pluppar i degytan. (va? är det bara jag som upplevt det?)
Jag hade en sån duschmössa på den där olycksaliga bulldegen från helvetet, men den hade ju ploppat av och låg med en jätteblaffa deg på golvet. Tackochlov med "botten" ner, för deg är mycket krävande att torka upp.
(vad det gäller den lilla fadäsen, så vill jag bara tillägga att jag är så oändligt tacksam att det var vinter när det hände, för hade det varit sommar, och deghelvetet hade fortsatt och jäsa i soporna hade vi väl fått Anticimex på besök, och läst om det i tidningen dagen efter)

Sen är duschmössor väldans bra till transport av kakor som fortfarande är kvar i formen. Min mamma joxade alltid med en tallrik på toppen, men det tycker jag är lite nervöst, för jag kan vara ganska okontrollerad och impulsiv; och plötsligt har man gjort en oövervägd rörelse, och det är tallrik/kakekaos i kassen. Chanserna att klara detta med en duschmössa är oändligt mycket större; erfarenheten har talat.

Vissa svär till Tupperwares slagskepp innanför kaketransport/förvaring, och visst: jag har också en sånn. Men den är ju så knövlig att bära, och man får gå och hålla den lite ut från kroppen, annars daskar man ju till den varje gång man tar ett steg. Nä, det är lite jobbigt. Men föralldel, till tårtor är den okej.

Den finaste duschmössan jag har; själva juvelen i samlingen; är från Egypten. Där var Maken, (men inte jag) och med sej hem hade han denna lyxiga duschmössa med guldtryck på.
Den är den enda fridlysta duschmössan i köket, för jag nänns inte använda den, men jag tar fram och beundrar den ibland.

Så. Nu har jag sjungit duschmössans lovsång i kökslivet.

3 kommentarer:

  1. Hehe....jag tyckte att det stod "könslivet" ;-p

    SvaraRadera
  2. Finns det någon som använder en sån? På riktigt? Jag fattar det inte. Om man inte vill bli blöt i håret så är det väl bara att låta bli att spruta vatten där. Eller?

    Fast mössorna är rätt fiffiga att ha till cykelsadeln. Eller som täckplast på byttor som har tappat bort sitt lock.

    SvaraRadera

Ja, och...?