QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

12 april 2009

Idag...

...Har jag återigen varit Duktig Dotter och dammsugit Föräldrarnas lägenhet. Dom har en störtbra dammsugare som suger som
bara faen, men idag var den mesig. Eftersom jag förr haft bra effekt av att byta påse, så gjorde jag det idag och jag ska säja det blev klös i boksen! Den formligen BET sej fast i mattan, och jag slet och drog för att få loss den. Slutligen lyckades jag och drullade baklänges medan munstycket satt kvar i mattan och jag snopet stod där med rör och slang.

(Undrar vad det är med mej och elektriska saker i kombination med mattor, epilatorhelvetet gör ju likadant...?)

Efter detta kände jag att jag behövde frisk luft, så jag gick ut en sväng i det fina vädret. Jag vill alls inte åka tillbaka till Oslo, för där är inte våren så långt kommen. Ibland tänker jag att jag måste ha haft hjärnsläpp när jag drog iväg dit. Hade jag åkt 65 mil neröver i Europa istället så hade jag haft det varmt och gott nästan jämt.

Jag försöker övertyga Maken om att vinter i Norge är mörker och lårbensbrott, och att det är mycket trevligare med ljus och värme. Men Maken är svårligen plantad i den norska myllan, och det enda som kunde få honom att överväga en flytt till t ex Sverige; är bilpriserna. Då knorrar han väldeliga över hur mycket mer bil man kunde fått för samma summa i Sverige kontra Norge.

Herrarna i Norge lever väl som två ungkarlar nu antagligen. Sonen har dock förr om åren rapporterat att när jag är på intåg hem igen, far Maken runt som en skållad bäver och rensar och kastar och dammsugar och tvättar och har sej, så imorgon är sista dagen som grottman i soffan, för på tisdag kommer jag hem. Dagen efter åker han på tjänsteresa, och när han kommer hem igen får jag säkert en duschmössa från hotellet igen. Men duschmössor ska jag skriva om en annan gång.

1 kommentar:

  1. Hehehehe, stackars gubbe, han som inte kan städa men är en jäkel så fort man är på G. Här e det samma fenomen. Inte lyfta ett finger för att hjälpa men när man e på G hem ja då blir det fart på han.

    SvaraRadera

Ja, och...?