QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

03 april 2009

Bissi dag idag...

Först var det påsklunch på jobbet (på min lediga dag) och jag var kakebakeansvarlig. Jag bakade "Älsklingskaka;" fyrsiffrigt kaloriinnehåll och massamycket spriten i. Jag tog den förskräckliga päronlikören som Maken har köpt och hävde i en massa. Likören är så stark att stortåen reser sej, och den går det bara att bjuda på utpå småtimmarna när folk ändå är så på kanelen att dom inte protesterar.

Och sen var det bara att kasta sej i vrålåket (privatbussen; ska förklara en annan gång) och stampa på gasen till simmeriet. Där var det påskavslutning med kaffe och kaka (igen!) med pensionärsmaffian. Det är minsann en fjäder (HA! Passar bra till påsk!) i hatten och vara med där, fast jag drar ner snittet ganska bra.

Nu tvättar jag, och tvättar och tvättar och tvättar. Jag har en sträng fördelning på mörk och ljus tvätt, (ska det vara så j-vla svårt att fatta??) sonen är duktigare än sin Fader. Kan man vara färgblind på svart och vitt? För i så fall är Maken det. (idiot)

I helgen ska jag packa, för efter jobbet på måndag kör jag till Mor&Far i Skåne. Söta Syster Yster kommer upp till Göteborg, så då ska vi ligga på hotell och köra ner dagen efter.
Hotellet har 23 våningar, men eftersom Syster Yster inte gillar höjder har jag bett om ett rum i källaren (bombrummet kanske? Nädå.)

Vi ska gå på stan innan vi kör neråt, och jag är rädd för skrikande skor. Kanske jag kunde blitt avvänjd med ett sånt där elektriskt koppel man använder för att få hundar att sluta jaga får? Undrar om man får märken på halsen efter stötarna? För då kan folk ju få helt fel intryck av en, och om man då säjer att det har med skor att göra, blir det definitivt fel.

Örrk... det är såå tradigt att packa, blä. Stor eller liten väska? Jag slits mellan det att packa smart och minimalistiskt, (som sånna reportage i damblaskorna) och det att ta med alldeles för mycket. Velig? Vaddå?

Jag tar den stora väskan.

4 kommentarer:

 1. När ja ska packa tar ja med hela garderoben, halva skåpet med hund saker, ÖVERDRIVET mycket hundmat osv. gubben tar ett par kalsonger i ena fickan å tandborsten i den andra *pucko*

  Det där med elhalsband kan man ju ta lite vid sidan om, lite privat. Vet hur de funkar. Men vadå rädd för skrikande skor????

  Å ne, han får inte ta kattfan, e rädd att han ska vara dum mot våra katter här hemma men om det är till någon tröst så kan du ju se klippet ja filma förut på dövöra (vit katt, ett brunt å ett blått öga, ca 5 svarta hårstrån i nacken) Heter igentligen Tip-Ex.

  SvaraRadera
 2. Skrikande skor står det om i mitt första (plingeling!) blogginlägg. Väninna här säjer att skor som skriker efter en på hyllan måste bara köpas; man har inget annat val.

  SvaraRadera
 3. haha, en norsk katt. Hoppas att han inte blandar ihop alla långhåriga katter. Jag har en långhårig birma fast fel tecknat å utan stamtavla men hon är äkta *ibland tror ja att hon har blandat ihop det där att vara katt eller hund då strumporna har en tidens att försvinna å HAR tagit henne på bar gärning ett X antal gånger*

  SvaraRadera
 4. Den store vesken er nok best...skal pakke selv. Hele bilen er full allerede før baggene kommer inn. Stor hund :-/ Godt vi har takboks, uten ski. De må ligge på utsiden..skjønner? 1 uke borte med et halvt flyttelass. Ikke rart det er ryddig hjemme når vi drar :-P
  God tur og god påske!!
  Klem M

  SvaraRadera

Ja, och...?