QUE??? Norsk og svensk ordliste i rubriklinjen här -----------------------------------------> lyft blicken ett hack upp!

*********************************************************************************************************

30 april 2009

"Bääään!"


När Sonen var en liten plutt på drygt två år skulle han med Mor på stan. Vi passerade en underklädesaffär som hette "Argus" (bör kännas igen av dom som har varit med ett tag i gamet) och där var säsongens alla strumpor i massor med färger utställda längs hela fönstret. Det fick den lille godingen med sej:
"Mamma! SE! Damebäään!" sa han.

Detta tjusiga ben på bilden är inte mitt; det är darlingväninnan E:s ben i ett av sommarens skokap. Hon stolpar runt som en Gudinna i dessa; själv hade jag inte ens kunnat sitta i en stol och vara fin. Mördarskor it is. E är också den enda människa som skulle kunna hoppa studsmatta (trampolin?) i ett par såna pjuks utan att skada varken sej själv eller studset. I hennes skåp finns det skor och blomkrukor i en skön blandning. Hennes Make S slår sej för pannan och förtvivlar. "Ta en Valium för faen, och sluta gnäll" menar då jag.

Och tro det eller ej; detta ljuvliga damebäään har just varit uppe i Finnmark (långt åt helvete mot Nordpolen) och kört hundspann!
Slå den!

5 kommentarer:

 1. Jag har aldrig fastnat för skor. Det är klart att jag använder skor för sjutton ;) men inte fina skor. Sköna skor ska det va.
  Ett par varma för vintern och ett par mindre varma sommartid. Och sandaler. Slut på uppräkningen.

  Fast nu har jag sett ett par snygga och sköna skor att prova och sukta efter....

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Her kommer en hilsen fra E (les: darlingveninnan..) Jeg kan forsikre om at det definitivt ikke var de skoene som er avbildet jeg brukte på 8 mil bak et hundespann..!! Det var type 42 godt polstrede scootersko - ikke til bruk på hverket shopping eller trampoline - he he .PIP

  SvaraRadera
 3. Ulrika: det är så det börjar...man ser, suktar och plötsligt står man där på gatan med sin skopåse...

  E: hade du gett dej faen på det så hade du klarat det, i'm sure!

  SvaraRadera
 4. Har du inte fattat at dette med skor er blitt en ekstremsport??? Neste gang er det hundeslede med div skor i bagasjen!! Man begynner med det enkle så må mann avansere etterhvert!!

  SvaraRadera
 5. jaha? og helhøyden du starter på er 8 cm?

  SvaraRadera

Ja, och...?